Sportmassage

Het woord sportmassage geeft aan dat het een massagevorm is die dieper en is steviger dan een ontspanningsmassage. Het is voor iedereen, sporters en niet sporters.

Overbelasting als een zittend beroep of fysiek zwaar werk voel je op den duur in je lichaam als pijnlijke spieren en of stijve gewrichten. Voor sporters geldt dat sportmassage zowel voor als na het sporten kan worden ingezet. Vóór het sporten helpt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat, dat kan blessures voorkomen. Deze stimulerende massage is vaak kort en krachtig, maar mag nooit ingezet worden ter vervanging van een warming-up! Ná het sporten zorgt de massage ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Dit zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel.